WELCOME TO INVALUABLE
Be the first to know about
the latest online auctions.
Please enter a valid email address (name@host.com)
Sign Up »
PS: We value your privacy
Thank you!
 
 
Want to learn more
about online auctions?
Take a Quick Tour »
 
Invaluable cannot guarantee the accuracy of translations through Google Translate and disclaims any responsibility for inaccurate translations.
Show translation options

Lot 1134: Small portable projecting device. Together with 60 square glass negatives,

Works on paper

by Veilinghuis Bernaerts

October 27, 2016

Antwerp, Belgium

Live Auction
Sold
Looking for the realized and estimated price?

Description: Small portable projecting device. Together with 60 square glass negatives, different boxes.
Numerous views from late 19th century Antwerp and it's everyday life. Magnificent collection.

(fotografie-Antwerpen)
Een projector, tafelmodel. Blik. Samen met 60 vierkante glasnegatieven:
Een doosje met etiket ‘Expositions diverses’: ‘Exposition Universelle d’Anvers 1894’: ‘les chimbees’ (paalhutten) (3), vitrine met geografische instrumenten, ‘Vieil Anvers’ (3) en zichten in en rond Antwerpen: ‘Château d’eau de la voie d’Anvers’, villa’s (5, w.o. ‘Kruishof’), ‘Pépinière Anvers’ (2), ‘gare de l’est’ (3), de Oude Beurs, panorama van de stad, cercle artistique/ mon exposition d’affiches, halfvastenoptocht (2), Landjuweel (2), ‘Au concours de sauvetage’, militaire optocht, het KMSK (in 1898), het stadspark, de Zoo (11), de Zuiderdokken en het Zuiderpershuis en het ‘Nouvel Institut de Commerce’. Bijgevoegd: zichten in Oostende (4) w.o. baadsters, het Casino, stoomboot, Kursaal en Blankenberge (3), voorts circuszichten (4), een interieur en enkele familieportretten (4). Alle geannoteerd, gedateerd tussen 1897 - 1911. Tot.:60 ex.
Een doosje met opgekleefd etiket met handgeschreven tekst van Hippolyte Wouwermans ‘Diapositives à projection’, met glasnegatieven van portretten van de familie Waumans en zichten in Antwerpen met o.a. Sint-Vincentiusstraat, ‘Pépinière’, Harmoniepark, Zoo met en zonder dieren (3), constructie van koepel van ‘Gare de l’est’ (in 1897), Royal Yacht Club, ‘Klaverbladpoortje’, indianen (‘Buffalo Bills’, 1891), het oplaten van ballonnen tijdens la ‘Fête Aérostatique’ op het Kiel in 1910
En enkele familieportretten waaronder gezelschap te paard, op zesspan of tijdens de wandeling (11), op domein Elsdonk, in Brasschaat, etc.
Samen met zichten te Luxemburg (22), Basel, Biarritz (10), Luchon (2), Caïro (12) met vrouwen in typische klederdracht (5), ezeldrijver, waterdrager en -draagsters, rustende personages bij de piramide van Gizeh, ezelskar met vrouwen, een koffiehuis, mannen aan het werk
En zichten in Zeeland: zicht te Eykervliet, Middelburg, een Zeeuwse (tot.: 3ex.). Alle geannoteerd, gedateerd tussen 1898-1913. Tot.: 85 ex.

Small portable projecting device. Together with 60 square glass negatives, different boxes.
Numerous views from late 19th century Antwerp and it's everday life. Magnificent collection.

Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)
 
Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)
 
Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)
Lot title
$0 (starting bid)